Ha a lakásában válaszfal bontás van tervbe véve, akkor először meg kell terveznie, mit szeretne, másodsorban
Hívjon fel! +36 20 372 8891
Árajánlatkérés

Válaszfal bontás

Egy bérház válaszfalának lebontása

Válaszfal bontás - Valami mást akarsz?

A lakásfelújítási támogatásnak köszönhetően egyre többen akarják átalakítani lakásukat. Egyesek számára a divat a meghatározó, míg mások elsősorban a tér és a kényelem növelésére iparkodnak. Bármi legyen is az ok, az átalakítás elengedhetetlen része a válaszfal bontás amihez, bizonyos szabályok be kell tartani.

Válaszfal Bontás

Válaszfal Bontás

A válaszfal bontásnál  figyelembe kell venni a bontáshoz szükséges időt. A válaszfal bontásához kevesebb erőfeszítésre van szükség, mint egy teherhordó fal szétbontásához. Ha nem tudja eldönteni, hogy milyen anyagból készült a válaszfal, akkor vegye fel a kapcsolatot velünk a 06-20-372-8891 telefonszámon.

A válaszfalbontás előtt, elő kell készíteni a helyiségeket! Az összes elektromos és kommunikációs kábeleket meg kell szüntetni a fűtési és a vízellátási csöveket ki kell iktatni és ideiglenes víz illetve áramvételi lehetőség kiépítése után lehet a válaszfalbontást elkezdeni. Ezen kívül gondoskodni kell az építési hulladék elszállításáról. Ha mindezeket szeretné, mielőbb elvégeztetni akkor kapja elő a telefonját és csörögjön. Várom hívását!

Mennyibe kerül a belső válaszfal bontás?

Beton válaszfal bontás

Kezdjük azzal, hogy tanácsos szakemberre bízni a lakás, belső falának lebontását!

A válaszfalak (nem tartó falak) lebontása esetén a költség négyzetméterenként 2500Ft –ól kezdődik.

Panel boton válaszfalak (nem teherhordó falak) bontási költsége négyzetméterenként 7500Ft –ól kezdődik.

A falbontásból származó törmeléket hulladéklerakóba történő elszállításáért, további pótdíjat kell fizetni, amely a

Válaszfalbontás összetett folyamat

lerakóhelytől függően változhat.

Mikor egy régi házat vásárolunk az első dolog, amire gondolunk, a szobák elrendezésének megújítása, átalakítása, új helyiség kialakítása vagy bővíteni szeretnénk a konyhát vagy a fürdőszobát. Ehhez a belső válaszfalak lebontására van szükség.

Először is ellenőrizni kell, hogy a lebontandó fal teherbíró-e vagy sem. Ezt az ellenőrzést szakembernek kell elvégeznie. Hoppá ez is pénzbe kerül!

A bontási költségek meghatározásához sok esetben bontási tervre van szükség. Aminek tartalmaznia kell a bontással kapcsolatos részleteket, például a helyiségek alaprajzát, az elektromosság, a víz, gáz, szennyvíz nyomvonalait a bontandó falban. Az árazás előtt tudnunk kell, hogy mi található a falon vagy a falban. E-nélkül nem lehet pontos árat adni és a bontást sem szabad elkezdeni, mert helyrehozhatatlan kárt okozhatunk a ház rendszereiben. Bontási tervhez személyes felmérés szükséges ami megint csak pénzbe kerül.

beton válaszfal bontás

Válaszfalbontás összetett folyamat

bérház válaszfalának lebontása

Beton válaszfal bontás

A beton válaszfal bontás leggyorsabb módja, ha elektromos vésőket, vágókat és fúrókat használunk a bontás során. A beton fal ilyen fajta bontása sok porral és zajjal jár, melynek pozitív eredménye a gyors munkavégzés, hátránya a szomszédok agresszíva válása.  A beton fúrás során ügyeljen arra, hogy ne fúrjuk áttal a szomszédos falakat. A fúrás előtt kirajzoljuk azt a falszakaszt, amit bontani szeretnénk, majd fúróval kis lyukakat fúrunk a falba. Majd a betonfal átlyukasztása után kalapáccsal vagy vésővel kibontjuk a betonfalat.

Válaszfal bontás a legtöbb esetben, a WC-ben, a fürdőszobában és a konyhában történik. Bár vannak felkérések, de ritkán, amikor a lakótérben történik a válaszfal bontás. A régi válaszfalak lebontása és újak építése lehetővé teszi a lakótér újrafelosztását a lakásunkban. Például a fürdőszobát egybenyithasuk a wc. –vel, így egy helyiség, kétféle feladatott is elláthat. De mindezek ellenére nem lehet válaszfalbontással a hasznos terület nagyságát jelentősen növelni. Végül is, egy 50nm lakás alapterülete, soha nem lesz nagyobb válaszfal bontás után.

Leggyakrabban a lakásátalakítás a belső válaszfalak lebontásával jár. Nem mindenki tudja, hogy melyik falat lehet lebontani és melyiket nem. A falszerkezeteket hozzá nemértő felelőtlen lebontása problémákat okozhat a megmaradó felületeken és helyiségekben. Ezen kívül az alátámasz nélkül hagyott mennyezetek nem képesek ellenállni a terhelésnek és leomolhatnak. A gyakorlatban a fő (teherhordó) falak merőlegesen helyezkednek el a padlógerendákra. A lakás belsőterében általában csak válaszfalak vannak beépítve.

belső válaszfal bontás

Válaszfal Bontás

Válaszfalbontás összetett folyamat

A válaszfal bontás az újjáépítés egyik legalapvetőbb feladata. A válaszfalbontás összetett folyamat ezért nagyon fontos a hozzáértés és tapasztalat. Nincsenek Beton válaszfal bontásapróságok, itt minden fontos – a falbontás kivitelezéséhez szükséges engedélyek beszerzésétől kezdve egészen a fal lebontásáig. Ezért egy jó tanács mindazok számára, akik válaszfalbontás előtt álnak: ne rohanjanak, és hozzáértővel végeztések el a válaszfalbontást. Fontos! Az falaszfal bontás megkezdése előtt kérjen egy szakembertől szakvéleményt, amely meghatározza, melyik falat lehet lebontani, és melyiket nem.

A válaszfalak készülhetnek gipszkartonból, üreges téglából, tömör téglából, ytongból, szilikátból vagy akár fából vagy üvegből a lényeg a falak vastagsága mely nem haladja meg a 10 cm-t. (a tégla és az ytong teljes vastagsága 12/14 cm) a 3270e5acválaszfalak nem rendelkeznek teherbíró tulajdonságokkal. Emiatt az átalakítás során bármikor elbontható. A válaszfalak nem azonosak a teherhordókkal, amelyekhez minden esetben bontási engedély szükséges. A vastagság döntő fontosságú a teherhordó fal szempontjából, általában 20cm feletti vastagság esetén beszélhetünk teherhordó falról.  A teherhordó fal tompa hangot ad, (míg a válaszfal általában üreges hangot) mert a tégla vastag, ami lehet akár tömör, mint pl. a vasbeton.

A jelenlegi lakásodtól nagyobbat, világosabbat szeretnél, de a költözésre nincs Válaszfalbontás elegendő pénzed? Akkor nincs más választásod, változtatnod kell a már meglévő lakásodon. Válaszfal bontás az első lépés, ha újítani szeretnél.

Ha belegondolsz az átalakítás után a lakásod esztétikai szempontból is teljesen más lesz. Olyan lesz, mintha más lakásba költöztél volna közben nem menték sehová ugyanabban a házban maradtál. Az egyes terek nagysága nagyobbakká válnak, mások megszűnnek viszont lehetőséged lesz arra, hogy teljesen újra értelmezd az otthonod berendezését.belső válaszfal bontás

Alapvető szempont a változás igénye, mindenki szereti az újat még akkor is, ha a régit fel kell áldozni. Gyakran új igények merülnek fel, például szükség van több helyre, de nincs lehetőség a bővítésre. Mi marad? Igen a fal bontás minden bizonnyal olyan megoldás lesz, amely kielégíti a vágyaidat. És ezt néhány válaszfal bontással elérheted, mi ebben segítünk!

VálaszfalBontás

 Válaszfal bontás

Egy bérház válaszfalának lebontása

Könnyebb, mint a panelekben lévő beton válaszfalak bontása. De ez nem azt jelenti, hogy semmilyen előkészítés nélkül nekiállhatunk a válaszfalbontásnak. Természetesen végezhetünk bontási munkát, különösen a régi bérházakban vagy a háború előtti lakóépületekben. Viszont ezeknél a régi lakásoknál is érdemes konzultálni egy tervezővel a balesetek elkerülése érdekében. Ha nem vesszük komolyan a válaszfalbontást súlyos következményekkel járhat – a mennyezet megereszkedhet vagy megrepedhet. Aminek kijavítása plusz költséggel jár!

Ha bérházban lakik, akkor előzetesen értesítenie kell szomszédait a falak lebontásának szándékáról, és ha szükséges, meg kell szereznie írásbeli beleegyezésüket.

Olyan céget keres, amely lebontja otthona válaszfalait?
LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK! +36 20 372 8891
Zsákos Sitt Szállításbérház válaszfalának lebontása