Fürdőszoba bontás felújításA fürdőszoba bontás felújítás az első lépés a modern fürdő kialakításához. Ha neked is ez a szándékod, akkor hívj fel!
+36 20 372 8891
Árajánlatkérés

Először le kell választani a hálózatról a vizet, és az áramot, és utána kezdődhet a fürdőszoba bontás felújítás!

Fürdőszoba bontás felújítás költségei

 • A fürdőszoba bontás felújítás az egyik legkívánatosabb lakásfelújítási projekt, mely a legnagyobb mértékben növeli az ingatlan értékét. Rostás János szerint

Egyes becslések szerint egy átlagos fürdőszoba bontás felújítás után az ingatlan értékét 10% -l is növelheti, de a felújításra fordított összeg duplájával lehet számolni.  A luxusfürdőszoba esetén az ár, növekedés a 15% – t is elérheti.

A fürdőszoba felújítás költségeinek kiszámítása, az egyik legnehezebb feladat, mert sok mindent számitásba kell venni, mivel az anyagok árai szinte napok alatt változik, emelkedik. Ami ma 10 ezer forintba kerül, az holnap már lehet, hogy 12 ezer, kész csoda, ha a fürdőszoba bontás felújítás költsége nem változik az eredeti árajánlathoz képest.

A weboldalunkon található online árajánlat kalkulátor segítségével, gyorsan kiszámolhatják a fürdőszoba bontás felújítás költségeit és kapcsolatba léphetnek velünk. Szakembereinkkel 2018- an egy átlagos fürdőszoba-átalakítás 600 ezer forintba került ma (2021) ez már 1 millió forint körül mozog. Közepes méretű fürdőszoba teljes felújítása 1,3 millió forint körül mozog, nagyobb fürdőszobák 8-10nm alapterületűek jóval 1,3 millió forint felett van.

Meg kell azonban jegyezni, hogy ezek az adatok standart felújítások alapján van kalkulálva.  A lakástulajdonosok le tudják vinni ezeket a költségeket, ha maguk végzik el a bontási és felújítási munkák egy részét. Viszont ha szakemberekre bízzak a feladatokat, főleg ha teljes felújítást akarnak csináltatni. Akkor a költségek sokkal-sokkal magasabbá válhatnak.

fürdőszoba bontás felújítás

Fürdőszoba bontás felújítás

2021 Felmérések szerint a lakástulajdonosok fele 1 és 1,3 millió forint közötti összeget fizet a fürdőszoba bontás felújításért, míg 30 százaléka több mint 1,3 millió forintot is képes fizetni.

A fenti költségek határértéke valóban elég magas, mégis a 2 millió forint értékű luxusfürdőszobák sem ritkák.

Fürdőszoba bontás

 • Az emberek már nem akarnak a modernitás lehetőségei nélkül élni, és igyekeznek növelni, az életük kényelmét.
 • A fürdő felújítása az egyik legérzékenyebb feladat a fürdőszoba átalakítása során. Ennek az érzékenységnek az az oka, hogy a fürdőszoba sok vízzel érintkezik, és mint tudjuk, a páratartalom az épület fő ellensége.
 • A fürdőszoba bontás megkezdése előtt az egyik fontos faladott az elektromos berendezések és a fürdőszoba vízvezetékeinek ellenőrzése.
 • Fürdőszoba bontás során a régi burkolólapokat és csapokat teljesen el kell távolítani.
 • A mosogató eltávolítása előtt, el kell távolítania a szennyvízlevezető csöveket.
 • Járólap és a betonaljzat eltávolítása előtt célszerű a csempét, WC-t, mosdót, bojlert, kádat kibontani.

fürdőszoba bontás felújítás költsége

Fürdőszoba bontás felújítás

Fürdőszoba bontás

Fürdőszoba bontás felújítás

Régi ház fürdőszoba bontása felújítása

A sötét, rosszul megvilágított fürdőszobák nem túl barátságosak. Ezeknek a fürdőknek nyomasztó a légköre nem jó bennük tartózkodni. Másrészt a kevés fény vagy nemmegfelelő világítás nyomasztó hatással van az emberre, viszont a baktériumok szeretik. A fürdőszoba bontás majd újjáépítés a megoldás és ennek érdekében, hogy a tér megváltozzon és nagyobb legyen, szükséges, hogy minél több természetes fény jusson be a fürdőszobába. Az ablakok a természetes fény fő forrása a lakásokban. A fürdőszoba bontás után új, tripla üvegezésű ablakokat építhetünk be, amivel nem csak több fényt fogunk kapni, hanem sok energiaköltséget takaríthatunk meg. A tükrök megfelelő használata a fürdőszobában növelheti ezeket az előnyöket.

A lakásfelújítás nem csak a hall és a nappali felújítását vagy a konyhaszekrény modernizálását foglalja magában, hanem a wc- k és a fürdők felújítását is. Nagyon fontos, és mégis figyelmen kívül hagyják, mert félnek a fürdőszobabontástól.  Ha változásra vágyik a fürdőszoba bontás jó alkalom lesz a wc., kád, ablak és burkolatok cseréjére. Jó alkalom a fürdőszoba bontás a bővítésre is, a régi válaszfalakat kibonthatjuk és ujjat építhetünk természetesen az alapterületet bővítve.

Ne feledkezzünk meg a régi ablakokról, legyen a fő célja a fürdőszaba bontás felújításnak a régi ablakok kicserélése.  Ha nem akarja kicserélni a régi ablakot, mert tart a fürdőszoba bontás bonyodalmaitól akkor a leg jobb megoldás az ablak felújítása. Ha viszont van elegendő pénze, a legjobb, régi gerébtokos ablakokat modernebbre cseréli. Új épületekben már nem dupla, hanem tripla üvegezésű nyílászárókat építenek be. Mi is ezt javasoljuk, ha már egyszer belevágott a fürdőszoba bontás felújításba.

Régi ház fürdőszoba bontása felújítása

Fürdőszoba bontás sorrend
Fürdőszoba bontás sorrend

Ami a fürdőszoba bontás majd átalakítását illeti, bizonyos sorrendeket be kell tartani. A fürdőszoba bontás megfelelő sorrendben történő elvégzésével elkerülhetőek az időcsuszások és a hibák nagy része. A fürdőszoba bontás sorrendje az átalakítás nagyságától függ. A részleges felújítás sokkal rövidebb lesz és olcsóbb, mint ha teljes bontást és teljes fürdőszoba felújítást végzünk.
A következő 5 lépés kell betartani a fürdőszoba átalakításhoz:

 1. Az előkészítés
A fürdőszoba bontás sorrendje az átalakítás

A fürdőszoba bontás, felújításhoz egyértelmű tervre van szükség. A tervhez szükséges ötleteket megszerezheti ismerősöktől, de ajánlatosabb szakembertől vagy magazinokból megszerezni. Nincs annál felelőtlenebb dolog, mint mérések nélkül vásárolni, ezért a terv része az alaprajz mely tartalmazza a tervezett fürdőszoba méreteit. A költségvetés is része a tervnek! Ha nincs – nagyon csalódott lesz, ha később döbben rá a kivitelezés közben, hogy nem tudja megvásárolni a szükséges anyagokat fürdőszoba felújításhoz.

 1. A bontást és a felújítást mindig fentről lefelé kezdjük

Fürdőszoba bontás felújítást, akár részleges, akár teljes felújításról van szó, a bontást illetve a felújítást mindig a szoba tetején kezdjük. Először a mennyezetet kell rendbe hozni, majd a falakat és az utolsó az aljzat. Ezekkel a lépésekkel nem érdemes felcserélni, mert plusz időbe és plusz költség lesz az eredmény. Például ha először a parkettát rakjuk, le majd a mennyezetet vakoljuk, festjük, akkor számíthatunk rá, hogy az aljzat sérülni fog. Persze letakarhatjuk, ami plusz költséggel jár, de ez sem garantálja, hogy nem fog megsérülni.

 1. Szaniterek és szerelvények
2.	A bontást és a felújítást mindig fentről lefelé kezdjük

A rekonstrukció nem lesz kielégítő a szaniterek és szerelvények és burkolatok cseréje vagy javítása nélkül. Csak egy egyszerű példa: A fürdőszoba bontás felújítást elvégezzük, viszont a régi kopott  csapokat szereljük vissza. Ennek végeredménye minden esetben az elégedetlenség. Ha korlátozott költségkerettel rendelkezik, akkor cseréltese ki a szivárgó csapott, igy tudja használni a fürdőt, és ha lesz pénze, akkor kezdje el a teljes felújítást. Ha van pénze, új burkolatra az teljesen megváltoztathatja fürdőszoba megjelenését. Fontolja meg a régi szaniterek és szerelvények cseréjét is.

 1. Takarítás, tisztítás

Miután a fürdőszobabontást felújítást befejeztük, ideje elkezdeni a takarítást. A felújítás maradványait malter, csemperagasztó eltávolítása a csempéről és az aljzatról. Kezdjük a takarítást fentről, és folytassuk lefelé. Először a port távolítsuk, el majd a világítótesteket takarítsuk meg, majd folytassuk a padlóval.

 1. Új kiegészítők

Új átalakítások nem teljesek új kiegészítők nélkül. Új törölközők, szennyestartó mosó és illatszerek adják meg az új tér végleges kinézetét. Egy új fürdőszobát gyorsan tönkre tehetünk egy régi kopott törölközővel vagy egy, használt felmosóval vagy wc. kefével. Egy új kéztörlő is megújulást jelenthet!

Rengeteg mindentől függ egy fürdőszoba bontás felújítás ára.
Vedd fel velünk a kapcsolatot.
Hívj fel! +36 20 372 8891

Zsákos Sitt Szállítás