Tetőbontás DunaharasztiSzükségessé vált a tetőbontás? Akkor a kézi tetőbontás a legjobb módszer, amire Önnek szüksége van! Hívjon a +36 20 372 8891 telefonszámon!
Árajánlatkérés

Tetőbontás (cserép, cserép léc, gerendák bontása)

Figyelem! Jövedelmezőbb és könnyebb a bontás, ha szakemberekre bízza!

Tetőbontás

A ház teteje minden szerkezet egyik legérzékenyebb része. Sok oka van a tetőbontásnak! Például új tetőszerkezet váltja fel a régit, vagy a tetőszerkezetek elveszítik stabilitásukat, mert szerkezetileg sérülté váltak. Ezek mindegyike a cserépbontás szükségességét eredményezi. Mint tudjuk, minden tetőszerkezetnek van egy bizonyos élettartama, ami kb.40 vagy 60 év. Ha azonban egy szakértő megállapítja, hogy a tetőt le kell bontani, akkor a kézi bontás a megoldás. De az alapvető kérdés a következő: „Hogyan történik a cserépbontás?

Ijesztő élmény lehet egy tető lebontását látni. A tetőbontás azonban szakmai szakértelem és tudás nélkül nem lehetséges. Általánosságban elmondható, hogy a cserépbontás vagy a teljes épületbontás fontos a társadalmaink növekedése és újjáélesztése szempontjából, és folyamatosan fejlődnek, hogy költséghatékonyabbak, biztonságosabbak és környezetbarát legyen.

Tetőbontás

A tető mindig két fő részből áll: a tartószerkezetből és a vízálló burkolatból.

Tetőbontás: árajánlatok

Tetőbontás a felújítás előtt

Sok oka van a tetőbontásnak!

Tetőbontás árak

Évtizedek után gyakran szükség van a leromlott és veszélyesé vált tetőszerkezet teljes cseréjére. A tetőbontás egy költséges projekt! A tető bontásának ára számos kritériumtól függ, nevezetesen a tető típusától, a munka során felmerülő nehézségek szintjétől. A cserepes bontás átlagos ára körülbelül 5000Ft/nm, ami tartalmazza a lebontott anyagok elszállítását is.(2021 ár) Palafedésű tetőbontás 6500Ft/nm.
Ne habozzon lebontatni a régi háztetőt, hogy felújíthassuk és szebbé varázsoljuk Önnek. A cserépbontás az Ön költségvetéséhez igazítható az Ön által használt anyagok típusától és a bontó óradíjtól függően. lakásfelújítás árak

A tetőjavítás ára a kár mértékétől függően drágább is lehet, mint az új tetőépítés. 100 m2 tetőfelület felújítása esetén érdemes egy alapos költségvetést készíteni a javításról és egyet a teljes tetőcseréről. A tető folyamatos karbantartása nagyon fontos projekt, mert a tető védi meg az épület többi részét és a benne lakókat. Egy egyszerű telefonhívással kapcsolatba léphet velünk, és kötelezettségek nélkül igénybe veheti az ingyenes szaktanácsadásunkat.

Tetőbontás árak nagymértékben változnak a következők függvényében:

 1. A tető állapot szintje (veszélyesé vált, instabil)
 2. A bontandó felület nagysága
 3. Az anyagból
 4. A helyszín magasságából

Tetőbontás tetőjavítás

Kézi tetőbontás

Az emberek védelme a balesetek elkerülése fontos tényező a tetőbontás során. Azokban az esetekben, amikor a tető bontása nem végezhető el gépekkel mechanikusan, akkor a tető eltávolítására a legmegfelelőbb módszert kell alkalmazni, ami nem más, mint a kézi cserépbontás. A kézi tetőbontás előtt ellenőrizni kell a tető állapotát! Ha balesetveszélyesnek minősül, akkor a bontási munka megkezdése előtt a veszélyes részeket meg kell szüntetni kiváltásokkal, áthidalásokkal vagy alátámasztásokkal. A lebontott tető anyagok tartalmazhatnak veszélyes hulladákot is mint pl. azbesztcement, cellulózcement, üveglapok, üveggyapot, vagy ezekből az anyagokból készült termékeket. Ha a tetőfedő anyag azbesztet tartalmaz, a kézi tetőbontást az előírások figyelembevételével kell elvégezni.

Ha egy épület tetőjét cserélni kell, nem mindig szükséges a tető és tartószerkezetének teljes lecserélése. Néha elegendő lehet a tetőt új héjazattal lefedni.

kézi tetőbontás

Cserepes tetőbontás

Cserepes tetőbontás

A tetőbontás és a tetőfedési követelmények közül az első a biztonságra vonatkozik, a magasságban végzett munkák a legnagyobb óvatosságot igénylik. Cserepes tetőbontás során fontos, hogy minden esetben használjuk a lezuhanás elkerülése érdekében a biztonsági felszereléseket. A cserépbontás akkor lesz sikeres, ha szakképzett tetőbontót hív fel! Tetőbontási munkáknál minden harmadik baleset halálos. A tető minden ház vagy épület legfontosabb része. Elsődleges szerepe az épület lefedése és védelme a rossz időjárás ellen.

Cserepes tetőbontás

Minden tetőbontásnak saját jellemzői vannak.

Előkészítő munka:

 • Szüntessük meg az összes kommunikációs csöveket, kábeleket a tetőtérben. Antennacsöveket, elektromos vezetékeket.
 • Távolítsuk el a lomokat, valamint minden felesleges dolgot, ami a tetőn van.
 • Kutyaházas tető és manzárdtető bontása mindig az ablakok bontásával kezdődik.
 • Lejtős tetőknél – ideiglenes állványok és támaszok kiépítése a tetőtérben.

A szükséges eszközök előkészítése:

 • Csavarhúzó készlet, különböző típusú csavarokhoz
 • Magas létrák, amelyek hozzáférést biztosítanak a tető felső részéhez.
 • Kalapácsok különböző méretben, fejsze, feszítővas, fűrész, szeghúzó.
 • Tetőlétra a lejtős tetőn történő biztonságos mozgáshoz és kötél.

Ha nem tud kiépíteni speciális felszerelést, akkor érdemes csigarendszert telepíteni az eltávolított anyagok leengedéséhez.

Cserepes tetőbontás

Régi palatető lebontása

 • A pala tetőbontás első lépése a gerinc elemek eltávolítása.
 • Következő bontási folyamat a palalemezek eltávolítása (egyenként), Az egyik mesterembernek a padlás padlóján kell lennie, hogy kiüsse a szögeket, a másik pedig kihúzza a szögeket és leadja a palalemezt.

Abban az esetben, ha a tetőn tetőjárda van, akkor azt bontjuk le először. Majd leszereljük a csatornákat, párkányokat és mindent, ami azon kívül van.

Fémmel borított tetőbontás

 • A gerinc és a váparészek kibontása az első lépés itt is.
 • A tetőfedő fémlemezek eltávolítsa a tető tetejétől kezdve fokozatosan lefelé haladva.
 • Az ereszalj és az ereszcsatornák szétbontása

Zsindelytető szétbontása

 • Előkészítő feladatok után állványról kibúvót készítünk.
 • Először a zsindelyeket távolítjuk el, amit közvetlenül konténerbe rakunk.
 • Zsindely eltávolítása után a deszkázatot bontjuk le, majd a szarufákat és a gerendákat szereljük szét.

Hang- és hőszigetelés eltávolítása

A héjazat és lécek elbontása után a vízszigetelő réteget, (tetőfóliát) szedjük le, amit egyszerűen feltekerünk, majd a földre dobjuk. Ezt követően a szigetelést óvatosan eltávolítjuk. A munkát a tetőn kívülről és belülről is végezzük.

Szarufák és lécek szétszerelése

A szarufákat, gerendákat és a léceket az évek során jelentős károk érik. Elsősorban a rothadás és a penész okozzák a károkat. A sérült anyagokat részben vagy egészben eltávolítjuk. A legkényelmesebb a tetőtérből végezni a tetőbontást.

Régi palatető lebontása

Tetőbontás tanácsok

Rombolni könnyebb, mint építeni? Talán. A tetőbontás azonban előkészítést igényel.

 1. Eszközök: A tetőbontás közben és után a takaró ponyva elengedhetetlen annak biztosításához, hogy a tető nélkül maradt épület be ne ázzon. A bontáshoz szükséges védőeszközök közül a sisak, kesztyű, szemüveg, használata alapdolog, de a legfontosabb védőeszköz a biztonsági kötél, aminek használatával elkerülhető a halálos baleset. Biztonsági kötél nélkül a bontás nem a bátorság jele, hanem a vakmerőség jele, mint a cigány lova „Nem vak csak vakmerő” ennek az lett a következménye, hogy a ló megdöglött.
 2. Esős napon soha nem megyünk fel a tetőre. (csak az megy fel, aki megunta az életét, és van végrendelete) a tetőbontást mindig felülről lefelé haladva végezzük el. A cserepet egyenként szedjük le, amit a földön összedeponálunk vagy konténerbe rakunk. Fontos a megfelelő időpont kiválasztása a tető felújításhoz vagy a tetőcseréhez.
 3. Ha a tető azbeszt tartalmaz a bontási folyamat tovább tart, mert óvatosan kell bontani, hogy ne töredezzen össze. Az azbesztpor erősen rákkeltő! Az azbeszt speciális hulladéklerakó telephelyre kell szállítani

A tetőjavítás ára

Romos tető
A tető lebontásához számos ok vezethet. Leggyakoribb ok a tető kora miatti állapot romlás. Mivel a tető védi meg az épületet az éghajlati viszonyok káros hatásaitól elengedhetetlen a rendszeres karbantartás, és ha szükségesé válik a tetőcsere. Ha tehát a tető már menthetetlen, akkor teljesen normális, hogy lebontják, és új tetőt készítenek.

Ha összehasonlítja a tetőbontás árakat, akkor jelentősen csökkentheti a tetőbontás költségeit velünk! 

Ne habozzon kitölteni az alábbi árajánlatkérő űrlapot, és ingyenesen kapcsolatba léphet velünk.
Vagy Hívjon! +36 20 372 8891

Zsákos Sitt Szállítás