A bonyolult és kockázatos bontási munkák nagy tapasztalatot igényelnek a Bontási Munkák Kezdés akár azonnalmegfelelő és sikeres bontási munkák elvégzéséhez!  Ezért ne vállaljon felesleges kockázatokat!  Hívjon a +36 20 372 8891 telefonszámon! Árajánlatkérés
Bontási munkák árak…

Bontási munkák. Pontos, precíz

Bontási munka: Gyakran valaminek először utat kell engedni, hogy legyen hely valami újnak! Bontás árak kalkulátor >>>

Mechanikus bontási munka

A bontás gépek segítségével történik. A kézi bontáshoz képest a mechanikus bontásnak sokkal nagyobb a munkamennyisége és kapacitása, ez nagy előnyt jelent a nagyobb bontási munkáknál. A mechanikus bontási melók különböző méretű szerkezetek teljes vagy részleges bontásához ideális, ezért gyorsan és hatékonyan elvégezhetők a mechanikus bontási feladatok.

 1. Födémbontás
 2. Ipari padlók bontása
 3. Fémszerkezetek bontása
 4. Fa szerkezetek bontása
 5. Aljzat, felbetonok és térbetonok bontása

Bontási munka robbantással

A bontási munkák robbantással, robbanóanyagokkal vagy kémiai anyagok alkalmazásával történik. Ezt a bontási módszert akkor használják, amikor nagyon nagy épületeket kell teljes egészében lebontani – például egy gyárkéményt. Végrehajtását csak szakértők és minősített szakemberek végezhetik.(mi ezt a módszert nem alkalmazzuk) Robbantással történő bontási munkák.

 1. Sportcsarnokok bontása
 2. Régi nagy épületek bontása
 3. Veszélyes inaktív épületek bontása
 4. Hidak bontása

Kézi bontási munkák

A kézi bontási munkákat elsősorban kisebb bontási melóknál kérik, mert a szerkezetek bontásából származó építőanyagokat roncsolásmentesen ki lehet bontani. Ahogy a neve is sugallja, a kézi bontási munkákat kéziszerszámok segítségével végezzük el. A kézi bontás kivitelezéséhez szükség van a munkavédelmi szabványok ismeretére és bontási tapasztalatra és rutinra a balesetek elkerülése érdekében. Otthonfelújításnál ez a fajta bontás alkalmas a környező szerkezetek megőrzésére, például egy válaszfal lebontására.

 1. Lakásfelújítások során
 2. Átalakítások és helyreállításoknál
 3. Válaszfalak, aljzatok és burkolatok lebontása

Bontási munkák, épületbontásBontási munkák, építőipar

Bontási munkák

Szerkezetek vagy a szerkezet elemeinek teljes vagy részleges bontási munkák kézi vagy gépi megsemmisítéssel. A részleges bontás a szerkezet egyes elemeinek vagy részeinek elbontása, miközben megmarad a szerkezet többi elemének része az eredeti állapotában, ez a részleges bontás. Teljes bontási munka a szerkezetek teljes lebontását jelenti.

A bontási munka nagy oda figyelést és lelkiismeretességet igényelnek, mert ha nem megfelelő helyről indítja el a bontási munkát, akkor veszélybe kerülhetnek a bontási munkán dolgozó szakemberek élete. A problémák megakadályozása és elkerülése érdekében egy tapasztalt szakember irányításával történnek a bontási munka.

Továbbá, a munka nagyságától függően, nagy teljesítményű elektromos vésőket és vágókat használunk. Gondosan kiválasztjuk a bontás helyének kezdési pontját (a bontást mindig fentről lefelé haladva végezzük) ezáltal is csökkentve a baleseti helyzetek valószínűségét.

A kiváló minőségű bontási melókhoz fontos az alapos szemrevételezésen kívül megvizsgálni az épületet statikai szempontból is, amely figyelembe veszi az összes lehetséges kockázatokat. Egy ilyen előzetes vizsgálati elemzés figyelembevétele nélkül nehezen tudjuk kiszámítani a bontási munkák pontos költségét. Az árajánlat végösszege függ a bontandó objektum helyétől, magasságától, megközelítési útjaitól, anyagától, stb.

Kézi bontási munkák

Bontási munkák célja

A bontás munkák abból állnak, hogy kiszámított és ellenőrzött módon lebontanak vagy megsemmisítenek bizonyos szerkezeteket – azok méretétől vagy összetételétől függetlenül. A bontási munkák célja lehet egy új épület építésére szolgáló terület felszabadítása vagy más célra való felhasználása. Veszélyesé vált romos vagy idős épület lebontása is célja lehet a bontási munkának.

A bontás lehetőséget ad arra is, hogy az épület belső válaszfalait lebontjuk annak érdekében, hogy a házfelújítás során tágasabb és barátságosabb helyiségeket kapjunk és a régi burkolatokat újjakra cseréljük le. Mivel a bontási munka sokkesetben érintik a tartószerkezeteket a bontási munkák megkezdése előtt meg kell tervezni, és a hatóságoktól engedélyt kell kérni.

Bontási munkák célja

Bontási munkák tanácsok

 • A bontási munka megkezdése előtt ajánlatos alaposan átvizsgálni a bontandó szerkezetek megőrzési és stabilitási feltételeit.

 • Az átvizsgált szerkezetek eredményéhez képest meg kell erősíteni vagy kiváltani az instabil szerkezeteket, hogy megakadályozzák a bontás közbeni összeomlásokat.

 • A bontási munkákat óvatosan és nagy odafigyeléssel kell elvégezni, a bontást irányitó felügyelete mellett, és úgy, hogy ne veszélyeztessék a tartó- vagy összekötő falszerkezeteket és a szomszédos épületszerkezetek stabilitását.

 • A bontási munkák sorrendjét az ütemterv tartalmazza, és a benne leírtakat figyelembe kell venni, és ellenőrzések esetén a felügyeleti szervek rendelkezésére kell bocsátani.

 • Főfalaknál: nyíllászáró helyének kibontása a bontási mérettől függetlenül minden estben kiváltásra van szükség (aládúcolás) amit az áthidalók beépítését követően lehet megszüntetni.

 • Veszélyes ezért tilos a bontandó falak tetején dolgozni vagy dolgoztatni ha magasága meghaladja a kettő métert.

 • A kibontott anyagokat pl.cserép, vagy tégla nem szabad fentről ledobálni, hanem egy csúszdán kell leereszteni a konténerbe, amely alsó vége nem, lehet a konténer felső szintjétől két méternél nagyobb magasságban.

 • A fent említett csúszdán építési törmeléket pormentesen el tudunk juttatni a konténerbe, ha a tetejét, befedjük pl.fóliával.

 • A csúszda felső és alsó részét úgy kell rögzíteni, hogy az ne mozduljon el és véletlenül se veszélyeztesse a dolgozók biztonságát.

 • Gerendákat vagy nagyobb elemekből álló anyagokat, megfelelő eszközökkel kell leengedni a talajra.

 • A bontási munkák során sok por keletkezik ezért csökkenteni kell a por terjedését, erre az egyik legjobb megoldás, ha a falakat és a keletkező építési törmeléket vízzel permetezzük le.

 • A bontási területen meg kell akadályozni a parkolást és a forgalmat, magát a bontási területet, piros fehér csíkosra festett korlátdeszkával vagy szalaggal körbe kell keríteni.

 • El kell kerülni, a nagy talajrázkódást. Ellenkező esetben épület részek omlását idézheti elő, rosszabb esetben, a szomszédos épületekben is károk keletkezhetnek.

Épület bontási munkák

Épület Bontási Munkák

Bontási munkák célja

A bontási munkák kiterjedt folyamatok

A bontás munkák kiterjedt folyamatok, mivel sokat kell előre tervezni és szervezni! Fontos számunkra hogy a bontási feladat a lehető leghamarabb elkezdődhessenek és részt vegyünk a projektben, hogy kamatoztatni tudjuk tapasztalatainkat és szakértelmünket. A bontási feladatok közül a belső bontás minden típusát elvégezzük, legyen az teljes vagy részleges bontás.

A belső bontási munkák területén végzett munkákhoz modern környezetbarát elektromos gépeket használunk, amelyek a legújabb technológiával rendelkeznek. Hatékony és modern gépjeinkkel, betonbontási feladatokat vállalunk a kis fürdőszobáktól a nagyobb átalakítási projektekig.

Segítségre van szüksége épületszerkezetek vagy létesítmények bontási munkálataihoz? Lépjen kapcsolatba velünk itt! +36 20 372 8891

A bontás munkák megkezdése előtt az áramot, a vizet, a gázt, a szennyvizet és a vízelvezető csöveket le kell választani, el kell távolítani. Ezek az intézkedések nem mindig egyszerűek, de szükségesek a bontási munkák biztonságának garantálása érdekében. A félig lebontott falakat nem szabad függőlegesen hagyni, mert fennáll az összeomlás veszélye.

Bízza ránk a bontási munkákat,

Bontási munkák, hulladék
 • Magyarországon évente több millió tonna hulladék keletkezik és ennek jelentős része az új építésekből, és a régi épületek és szerkezetek bontásából keletkezik. Ezen hulladékok nagy része, mint például a beton, tégla, cserép, és a fém és fa könnyen hasznosíthatók. Viszont a műanyag, veszélyes anyagnak minősül és újra felhasználása Magyarországon gyerekcipőben jár.  
 • Bontási munkák során sok veszélyes hulladék keletkezik és ezeket sok esetben illegális lerakóhelyekre vitték. Környezeti kármentesítés érdekében követelményeket támasztottak bizonyos körű bontási munkák során keletkezet veszélyes hulladékokra. Külön konténerbe rakva (szelektálva) veszik át a hulladéklerakó helyek.

Bontási munkák, hulladék

Bontási munkák budapesten

Épületbontás, házbontás

Épületbontás saját kezűleg

Bontási munkák 06-20-372-8891
Ha felhív 06-20-372-8891 számon, vagy elküldi az árajánlatkérő űrlapot, gyorsan választ kap a bontási munkákkal kapcsolatos kérdéseire. Ha rendelkezik a bontáshoz szükséges információkkal árajánlatot készítünk Önnek, három munkanapon belül. Továbbá, ha nem szeretnének felmérési díjat fizetni eljöhetnek az irodánkba, hogy tisztázzuk a bontási munkák elvégzéséhez szükséges kérdéseket.

Családi ház bontása árak

Tetőszerkezet bontása

A bontásnak biztonságosnak kell lennie mivel a legkisebb hiba is súlyos következményekkel járhat!
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Ne vállaljon felesleges kockázatokat! 

Mi azért vagyunk itt, hogy megoldjuk a bontási problémáját. Hívj: +36 20 372 8891

Zsákos Sitt Szállítás