Linóleum felszedése után

A régi linóleum felszedése vagy Pvc akkor a legnehezebb, ha teljes felületen le volt ragasztva. Hívj:+36 20 372 8891linóleum pvc felszedése
Árajánlatkérés

Linóleum felszedése

 linóleum-felszedő gép

Linóleum felszedése után

Régi linóleum felszedése, könnyedén

Hogyan Lehet Eltávolítani A Linóleum

Pvc eltávolítása

A linóleum felszedésének ideje és ára attól is függ, hogy hány éves a Pvc vagy linóleum és milyen fajta ragasztót használtak. Kezdő ár: 800 Ft/nm – től.…

Geiger ragasztó eltávolító

Geiger ragasztó eltávolító

Ragasztószer maradványok eltávolításához a GEIGER ragasztó eltávolítót használjuk. Lakásfelújítás


Linóleum felszedése káros lehet az egészségre!

Mi az ok? A Pvc vagy a ragasztó olyan káros anyagokat tartalmaznak, mint azbeszt és szilícium részecskék. Azért a linóleum Pvc és a ragasztó felszedésnél nem használunk olyan módszert, ami porképződéssel jár. Gépi fúrás, csiszolás, vágást, melegítést, hőlégfúvást nem alkalmazunk linóleum felszedésnél sem a ragasztó eltávolításhoz!
Fő az egészség ezért marad a hagyományos linóleum felszedése:
Ipari nagy teljesítményű porszívó, slither tapétavágó kés, üthető spakli. A linóleum felületét mosószeres oldattal beáztatjuk és ezt követően a kés segítségével felcsíkozzuk. Spaklit használva felszaggatjuk a linóleumot, amit rögtön nejlon zsákba rakunk, a kisebb darabokat felporszívózzuk. A ragasztó felszedéséhez ragasztó eltávolítót és spaklit használunk. Linóleum felszedése biztonságosan, de gyorsan!


linóleum felszedése panel házban

Linóleum felszedése okai

Linóleumfektetés előtt, ha az aljzat nem megfelelően volt előkészítve a linóleum károsodni fog, ami a linóleum felszedéshez vezet.  Ha a linóleumot olyan aljzatra ragasztják, melynek felülete egyenetlen és a szintkülönbségek meghaladják a 2 mm-t, akkor a linólem idő előtt tönkremegy, és nem marad más megoldás, mint a linóleum felszedése.

 • Nincs idő! Ezért sokan sietnek a betonozással, nem hagynak időt a száradásra és a linóleumot a nedves betonaljzatra ragasztják le. Ezekben az esetben a penész nem kerülhető el a linóleumot fel kell szedni.
 • Nem megfelelő minőségű ragasztó alkalmazása – használata vagy a kivitelezési technológia be nem tartása esetén a linóleum felszedése lesz az eredmény, ami plusz kiadásokkal jár.
 • Amikor a linóleumot nem megfelelő aljzatra fektetik például puha aljzatra, amire szekrényeket-ágyakat helyeznek lábtartó és sarok nélkül, ami horpadások és a linóleum kilyukadásához vezet, aminek a következménye a linóleum felszedése.
 • Nem megfelelő és helytelen linóleum tisztitás a felső réteg kopásához vezet, amit nem lehet javítani és nem marad más, mint a linóleum felszedése
 • , új lerakása.
 • A forgószékek kerekei a linóleum felső bevonatát megtörik, emiatt a linóleum elveszti szépségét.

Régi linóleum bontása rétegenként

Parketta és linoleum, padlószőnyeg felszedése

Linóleum felszedése tanácsok

A linóleum nem a legtartósabb anyag, idővel le kell cserélni egy tartósabb kényelmesebb burkolatra.

Az új padlóburkolat lerakása előtt, fel kell szedni a linóleumot. Ha ezt nem teszik meg, az új padló egyenetlen és fogas lehet.

A ragasztóra felvitt linóleum eltávolításához egy éles spaklira van szükség.

A linóleum felszedéshez védőmaszkot, kesztyűt és védőszemüveget használunk. A linóleum alsó rétege port, kvarcrészeket és azbesztet tartalmazhat, ami a bőrre vagy a légzőrendszerbe kerülve, súlyos egészségkárosodást okozhat.

A régi PVC-burkolat azbeszt tartalmaz, ami nem káros, amíg meg nem sérül, vagy bontásra nem kerül. Ha bontásra kerül, csak azbeszthez értő szakember végezheti el.

Linóleum – Pvc miből vannak?

A linóleum környezetbarát anyag! Növényi eredetű anyagokból áll! Alapja a lenolaj, természetes gyanta, mészkő, parafa-vagy faliszt, titán-oxid és természetes színezőanyagok! A megfelelő arányban összekevert anyagot egy jutahordozóra kerül fel.

Sokan összekeverik a linóleumot öccsével, a PVC burkolattal, de ez két különböző anyag! A PVC mesterséges anyagok vegyületéből készül, a linóleum pedig természetes anyagokból készül. A köztük lévő különbségek ellenére felhasználhatóságuk hasonló, alkalmasak padlóburkolatok készítésére. A linóleum összetevői természetes anyagok, mégis kiválthat allergiás reakciót.

A Pvc burkolatoknak sok előnyei vannak, de ha megsérül (vagy bontásnál) kibocsáthatnak ártalmas gázo­kat, amelyek irritálók lehetnek.

Linóleum felszedése 1.300.- Ft / m2. 8.000.

Linóleum felszedése csere.

Kopott elavult a linóleum burkolat? Akkor ideje lecserélni! A linóleum felszedése beton aljzatról nehéz feladat. Viszont megfelelő szerszámokkal és a linóleum felszedési technika ismeretével, könnyel elvégezhető. Mégis a legnagyobb kihívást a linóleum betonhoz való rögzítésére használt ragasztó felszedése az igazi kihívás. Szerencsére erre is van megoldás, ami segítségével, hatékonyan elvégezhetjük a linóleum felszedést.

A linóleum felszedése előtt fontos ellenőrizni, hogy a linóleum vagy a ragasztó azbeszt tartalmú habot vagy ragasztót tartalmaznak-e.

 1. lépés. A linóleumot 10-15cm-es csíkokra vágjuk.

Tapétavágópengével a linóleumot tenyérnyi csíkokra vágjuk. A bevágások készítése során a pengénk hamar kicsorbul, ezért időközönként cseréjük mert szükséges a hatékony vágáshoz.

 1. lépés. Öblítés vízzel.

Az áztatást meleg mosószeres vízzel oldjuk meg. Ez lehetővé teszi, a linóleum hatékonyabb felszedését.

 1. lépés. A linóleumcsíkok felszedése.

Spaklit a linóleumsáv alá nyomjuk, hogy a linóleum könnyen elváljon a betontól, majd mikor kézzel megfoghatóvá válik, feltépjük. Miután eltávolítottunk egy rész, a többi csíkokat is a leírt módszerrel felszedjük.

 1. lépés. A ragasztó felkaparása.

Ragasztó eltávolításhoz éles spaklit használunk, aminek hosszú nyele van. Kaparás során többször megélezzük a pengénket, vagy ha nagyon kopottá válik, kicseréljük. Éles spaklival a ragasztó felszedés könnyebb és gyorsabb

 1. lépés. Forró vizet a betonra.

A ragasztómaradványok eltávolításához forró vizet locsolunk az aljzatra.  Várunk 10-15 percet, míg a ragasztómaradványok megpuhulnak, majd éles spaklival felszedjük a ragasztómaradványokat.

 1. lépés. Beton tisztitás.

A beton felütetét többször felmossuk meleg vízzel, cirokseprűvel többször felseperjük. Száradás után felporszívózzuk.

Linóleum felszedése ár

Linóleum felszedése, 4 lerakási módszer

 1. Fektetés ragasztóval. Teljes felületen a linóleumot az aljzathoz ragasztják. Ha bontásra kerül a linóleum felszedése itt a legnehezebb.
 2. Fektetés kétoldalas ragasztó szalaggal, amelyet a linóleum lap kerülete mentén és a toldások és összeilesztéseknél használnak.
 3. Lerakás konzolokkal vagy szegekkel. Ez a módszer alkalmas a linóleumot OSB vagy fapadlóhoz történő lefektetésére.
 4. Linóleum fektetéséhez kiegészítő elemek nem használnak. A linóleumot egyszerűen alappadlóra fektetik. Ez a hagyományos módszer a leggyakoribb. Ha bontásra kerül a linóleum felszedése itt a legkönnyebb.

Bontás, Előző padlóburkolat felszedése

Pvc ragasztó felszedése

Régi linóleum felszedése , könnyedén.

PVC padló, padlószőnyeg, Linóleum

PVC és linóleum padlóburkolatok felszedése

Parketta és linoleum, padlószőnyeg felszedése

Linóleum – Előnyök
 • rendkívül tartós, telepítése könnyű, ellenáll a foltoknak könnyen takarítható.
 • nedvességálló, ezért használhatóak fürdőszobákban és konyhákban.
 • antimikrobiális anyag, ezért az iskolákban és kórházakban népszerű, megakadályozza a csírák és a mikroszkopikus organizmusok szaporodását.
 • antisztatikus tulajdonságokkal rendelkezik, taszítja a porszemcséket ezért allergiások számára előnyös a linóleum burkolat.
 • színtartó, a szín a linóleum padló minden rétegében megtalálható

Ezért egy karcolás észrevétlen marad. Ha még sem akkor a megoldás linóleum felszedése.

 • könnyen telepíthető, nem igényes könnyen takarítható. Viszont a linóleum felszedése nehéz.
 • sok helyen alkalmazhatóak a változatos szín- és a pozitív tulajdonságai miatt
 • linóleum puha anyag, kellemes érzés járni, rajta hiszen a linóleummal burkolt felület nem kelt zajt.
 • természetbarát anyag, mert a gyártási folyamat során felhasznált összes alkotóelem természetes anyag: lenmagolaj, mészkő, fapor, parafa; biológiailag lebontható és újra hasznosítható.
 • nem bocsát ki káros anyagokat, amelyek befolyásolják a beltéri levegő minőségét.

Régi linóleum felszedése

Linóleum – hátrányok
 • a linólem puha anyag ezért könnyen megsérülhet például bútorok mozgatása közben. linóleum felszedése
 • telepítés után néhány napig az egyik alapanyaga a lenmagolaj illatát bocsátja ki, ami nem káros csak idegesítő lehet.
 • porózus anyag és csőtörés esetén tönkre mehet, ha nem megfelelően kezelik.
 • a telepítés időigényes, mert a linóleumot bent kell tartani néhány napig a helyiségben, míg át nem veszi a szoba hőmérsékletet és páratartalmát.
 • a lerakáshoz speciális ragasztóra és aprólékos vágásokra van szükség, ezért tapasztalt szakemberekkel ajánlatos megcsináltatni. linóleum felszedése.
 • drágább anyag, mint a PVC szőnyegek, ugyanakkor tartósabb.

Melegburkolás, Bontás

Pvc Padló Ragasztó Felszedése

linóleum felszedés, linóleum bontás

Linóleum felszedése ragasztott.

Linóleum felszedése.

 PVC ragasztó felszedése

Linóleum felszedése Budapest és környékén!
Hívj! +36 20 372 8891linoleum felszedese

Zsákos Sitt Szállítás

Hogyan tisztítsuk a linóleum padlót?