Házbontás a jövőbeli építkezés fontos része! Épületek és családi házak szakszerű lebontását vállaljuk! Hívj:+36 20 372 8891 caterpillar construction
Árajánlatkérés

Házbontás, Épületbontásmelléképület bontás

break up the concrete 500 clr 7541Romos háza van, lakhatatlan nem biztonságos a lakóhelye? Megoldás a házbontás!

Az épületek részleges, kézi lebontása fárasztó és összetett folyamat, sokkal fárasztóbb, mint a gépesített bontás. A házbontás jelentős részét kizárólag kézzel vagy kisgépekkel végezük el.

Hazbontas

A kézi és gépi bontási módszereknek vannak előnyei és hátrányai. Felmérés és ütemezés kidolgozása után minden esetben mindkét módszer előnyeit kombinálva végezzük el a házbontást. Például a nyílászárókat (ablak, ajtó) és tetőt kézzel bontjuk, a falakat és az alapokat pedig géppel.

Kiváló szakembereink ismerik a családiház lebontásának minden csinnyát- binját és nagy tapasztalattal rendelkeznek! Biztonságosan és hatékonyan tudjuk megszervezni, kivitelezni a bontási munkát. Az épület méretétől és anyagától függően egy-két hét alatt elvégezzük a házbontást.

házbontás vagy épület bontása

Az építőanyag eltávolítása, szortírozása egy épületből több napig is eltarthat, míg a bontás akár egy nap alatt elvégezhető. Ezen anyagok némelyike, ritkán újra hasznosítható.

Az épület hasznos élettartamának vége? A házbontás nagyon fontos az épület élettartama végén.
Ne feledje: a házbontás nem nehéz, inkább veszélyes munka.
A házbontás költsége fontos kérdés, amelyet mindenki szem előtt tart.

Szakszerű Házbontás - 15000 Ft/m2-től

DistinctThunderousCatfish smallA házbontás árak (költségeket befolyásoló legfontosabb tényezők)

 1. bontás munkadíja: 15-25ezer Ft/m2
 2. konténer bérleti díja: 60-70 ezer Ft/10m3 konténer snos zdaniy shapka
 3. építési törmelék konténerbe rakodása: 4000 Ft/m3

Ház bontása bobcattel Budapesten

unnamedA vállalási árat növelheti:

Az épület lebontásának ára függ az épület típusától (beton, tégla stb.) területétől, az épület korától, a projekt helyétől stb. A bontandó ház területének nagysága az épület kézi bontásának költségeit  növelni fogja. Ezen kívül a lakás típusa is befolyásolja a bontási költségeket, pl. a téglaépület lebontásának költségei alacsonyabbak, mint a beton épületeké, egyszóval minél erősebb anyagból van, megépítve a ház annál többe kerül a lebontása. Néha előfordul, hogy a bontási költséget tudjuk csökkenteni a bontásból származó, újra felhasználható anyagokkal.

Házbontás épület, ház és építmény bontása
 • A házbontás olcsó lehet, ha sok újra hasznosító anyag van az épületen belül. Ha az újra hasznosító anyag kevés, a sít sok lesz ezért a házbontás ára növekszik.unnamed
 • Bontási engedélyek szükségesek a bontási folyamatokhoz. Engedélyek tartalmazzák a szükséges feltételek pl.sít elszállítást, amelyek nagyban befolyásolják az épület bontás költségeit.pogruzchik
 • A bontási terület előkészítése, az épületbontáshoz szükséges terület biztosítása.
 • Bontási kivitelezés helyszíne, az a terület, ahol az bontandó épület található (például Budapesten vagy vidéken)
 • A lebontandó ház területe. Ez a tényező, befolyásolja leginkább a házbontás költséget, 60 m² és 150 m² közötti épületek, falusi házak, családi házak.unnamed 1
 • Szállítási távolság a ház lebontásából származó sít elszállítása a lerakóhelyre.
 • Veszélyes anyagok pl.azbeszt, ami egy rákkeltő anyag, amelyet régi típusú épületekben használtak, és nagyban befolyásolja a bontási árat.
 • Milyen állapotban van a bontandó ház? Biztonságos a kézi bontás, vagy csak gépi bontás lehetséges?ekskavator
 • Újra felhasználható (eladható) a lebontott épületből származó építőanyagok?
 • A bontási módszerek kiválasztásakor a falak anyaga, házalap, szomszéd házak, fák a meghatározók
 • Van-e elegendő idő a ház szétbontásához egy profi csapattal, vagy bontógéppel?

Kézi bontás.demontaj news

Melyik a jobb? A kézi házbontás lassú sok időt vesz igénybe. A kibontott építőanyagok egy részét újra hasznosíthatjuk, és nem veszélyeztetjük, a szomszédos ingatlant.  Az épületek  kézi bontásának módszerét gyakran használjuk kis építményeknél és szűk helyeken. Ennek a módszernek az előnyei közzé tartozik az épületbontás alacsony költsége. A ház kézi bontási  módszerében a bontási műveletet fentről lefelé végezzük. Ezt a módszert sokszor használjuk olyan épületek bontásánál, amelyek magassága kevesebb, mint 15 méter. A belső szerkezeteket (válaszfalakat) a tető, födém, főfalak lebontása előtt elvégezzük.

Gépi bontás 1399102318 demontag

Bontó géppel a régi családi házat gyorsan le lehet bontani. Igaz, minden építőanyagból építési hulladék lesz. De az ár a gépi bontásnál nem lesz több!
Az épületbontás speciális bontógépekkel könnyen lebontható és a keletkezett törmelék rakodása és szállítása a leggyorsabb, legegyszerűbb és legolcsóbb módszer a házbontásra.

Házbontás engedély

A házbontás több szakaszban.

Meghatározunk a bontási módszert, amely lehetővé teszi a használható építőanyagok megtartását a legnagyobb mértékben.

 1. A közmű kikötése. Az első dolog az, hogy le kell választani a házat a villany, víz és a gázról. A bontandó épület elektromos hálózatát nem szabad használni, ezért ideiglenes áram és víz kiépítése szükséges.
 2. Háztartási berendezések, dekoratív és értékes berendezési tárgyak elszállítása, értékesítése.
 3. Külső kommunikációs kábelek és elemek eltávolítása, telefon- és tápkábelek.
 4. Hőszigetelés lebontása. Állványról nagyon óvatosan kell lebontani. Üveggyapot szigetelés esetén védőruhát használunk, folyamatosan nedvesítsük a szigetelést és a lebontott üveggyapotdarabokat azonnal zsákokba rakjuk, aztán elszállítjuk az engedélyezett lerakóhelyre.
 5. Ajtók, ablakok kibontása. Ablak és ajtó lapok leszerelése után a kereteket is kibontjuk, ha szükséges szállításra alkalmas méretre vágjuk.
 6. A tetőfedő anyag eltávolítása után egy feszítővas segítségével, a léceket bontjuk le majd ezt követően szétszedjük a szarufákat és a gerendákat.
 7. A födém lebontás. Ez az egyik legveszélyesebb szakasz, ideális esetben daru használata a lejobb módszer. Nagy odafigyeléssel szétszedjük a fa födémet kézi eszközökkel. Ha azonban a födém vasbeton, akkor véső és vágó gépeket is használunk. A fa födémeknél először eltávolítjuk, a felső töltőanyagot, deszkázatot, gerendákat majd a végén pedig a szelemengerendákat (sárgerenda).
 8. A falak elbontása. A falbontás módszere attól függ, hogy milyen anyagból épültek fel. A téglafalakat egyesével kidöntünk, majd megtisztítjuk, az értékes (címeres) téglákat. A betonszerkezetek eltávolításához vágó és véső gépeket használunk.
 9. Az alapozás kibontása. Alapszerkezet a lábazati részel együtt általában 80 és 150cm között van. Ez nagyon időigényes feladat, ezért nem csak kalapácsot és bontórudat használunk, hanem bontó gépet is használunk.
 10. Hulladék sít elszállítás. Az építőanyagok nagy része megsérül, némelyikük még felhasználható. Azonban minden használhatatlan, hulladékká vált anyagot el kell szállítani egy hulladéklerakóba.

Mint látható, a ház lebontása nem könnyű feladat és veszélyes is. Ezért mindent alaposan megtervezünk, és ezt követően végezzük el a házbontást.
Családi házak bontása | Garanciával - garantált áronBiztonságos HázbontásCsaládi ház bontás - Épületbontás

Nagy tapasztalattal rendelkezünk gépi épületbontás terén
Budapest épületbontás, házbontás, tetőszerkezet bontás
Az épületeknek, mint minden másnak, életciklusa van. Az épületbontás magában foglalja az építőelemek szelektív bontását. Az épület lebontása az épület építéséhez felhasznált anyagok alkalmasság véget ér , akkor lebontják. A házbontást általában 3-6 munkással végezzük.
Kőépületek bontása

A múltban a kőépületeket lebontották, és a köveket újra felhasználták. Gyakori volt az is, hogy a lakatlan elhagyatott kőépületekből ellopták a köveket, melyből családi házakat, pincéket, támfalakat építettek. Terméskövek – mészkövek újra felhasználás és az újrahasznosítás szempontból hosszú múltja van, a mai napig keresett falazóelem. A XXI. században a környezeti tudatosság, valamint a modern építési módszerek kifejlesztése, új építőanyagok széles kínálatához vezetett, melyek előnyei kiemelkedő és emiatt érdemes a régi kőházakat lebontani. A régi kőépületeket gyakran lebontják, hogy anyagot biztosítsanak a divatos kőkerítésekhez.

Épületbontás kedvező áron házbontás
A házbontás megkezdése
 előtt a bontandó épületet gondosan átvizsgáljuk, és ha találunk veszélyes részeket, akkor elővigyázatossági intézkedéseket teszünk, például ideiglenes oszlopokkal kiváltjuk a sérült áthidalásokat.

Mi vagyunk az egyik legjobb csapat az épületek rekonstrukciójában, felújításában és javításában, valamint a házbontásban Budapesten és környékén!Kep 100