Csempe járólap bontás Csempe bontása oldalfalról Kezdjük a helyszíni állapotfelmeréssel és kalkuláljuk ki a csempe járólap Csempe bontásbontás díjat? Hívj! +36 20 344 5065
Árajánlatkérés
Csempe járólap bontás árak…

Teherhordó fal vagy válaszfal bontás

Biztosíthatjuk, hogy a csempe járólap bontás nem csak a szépséget, hanem a korszerűséget is meg fogja hozni lakásának!

Csempe járólap bontás
 
  • Csempe gress burkoló lap, tartós anyag, amelyet konyhai falakon, fürdőszobákban és nedves helyiségekben alkalmaznak. A csempék és járólapok nagy tartóssága miatt sokszor nehéz eltávolítani a falról és az aljzatról. A burkolólapok eltávolítása fárasztó, sok időt és energiát igénylő feladat

Padló Bontás

csempefelújítás bontás

A lakás járólap és padlójának felbontása során figyelembe kell venni a rétegeket, ha nem távolítják el megfelelően, akkor a padló szintje megváltozik, és a következő lépésekben a padlót újra ki kell szintezni – kiegyenlíteni. A padló újbóli kiegyenlítése plusz költségekkel jár.

A lakás padlójának szintezéséhez egy lézeres szintezőt használunk. A Budapesti lakások padlója főleg 1,5 cm-er vastagságú járólapból áll, amely alatt egy 5 cm-es vastagságú beton réteget alakítunk ki. Fontos szempont hogy az új padló súlya ne legyen nehezebb a régi padlótól, ezért ha szükséges lépésálló EPS lapokat fektetünk a betonaljzat alá. A betonbontásnál elektromos vésőt, nagykalapácsot és feszitővasat használunk, ami porral és zajjal jár, ami a szomszédoknak kellemetlenséget okozhat. Ezért a járólap és a padló felbontása előtt a szomszédokat tájékoztatjuk.Bontás Árak

Biztonság: burkolatok bontásánál

Burkolatbontásnál a legfontosabb és alapvető szabály a biztonság betartása.
Amikor csempe leverését – levésését elkezdjük, apró csempedarabok kezdenek leesni, és komoly sérüléseket okozhat a szem, a kéz és a fedetlen testrészeken. Ezért használjunk védőszemüveget, védőkesztyűt, munkaruhát és cipőt! Ne feledjük, hogy a biztonsági ruházat viselése megvédi a bontást végző személyt a balesetektől.

Csempe járólap bontás menete

csempe bontás
1.Takarja le a mosogatót, a fürdőkádat és a WC-t!
  • Miután a biztonságáról gondoskodtunk, a következő lépés a helyiségekben lévő szerelvények és berendezési tárgyak védelme. Tudnunk kell, hogy a burkolat lebontása közben a csempedarabok gyakran a kádra, a mosogatóra vagy a WC-re esnek, ezért ezek megsérülhetnek. A védelem szempontjából a legjobb megoldás az, ha kartonpapírral, fatáblával vagy fóliával takarjuk le őket.
Járőlap bontása 2000-4000Ft/m2.
2.Eszközök és felszerelések előkészítése
  • A „Mivel lehet lebontani a fali burkolatokat” következő lépés az eszközök és berendezések előkészítése! A csempe burkolatok eltávolításához két alapvető és fontos eszközre lesz szükség. Vésőgépre – kézi vésőre és kalapácsra. Ha nincs, vésőgépünk használjuk a kézi vésőt.
3.Bontásaz első csempe lap levésése
  • csempe bontásAz első csempe levésése mindig a legnehezebb feladatt. Mivel általában nincs könnyű hozzáférés a csempéhez. Próbáljunk laza vagy sérült csempét választani a csempebontás megkezdéséhez. Ha nem találunk ilyen csempét, az ne okozzon problémát, mert egy profi kalapáccsal és vésővel széttörhetjük az egyik csempét. Ezzel a megoldással a csempe összetörik, majd eltávolíthatjuk a csempedarabokat
4.Bontás a többi csempe lapok lebontása
  • Az első csempeburkolat lebontása után könnyebben hozzáférhetünk a többi lapokhoz. Helyezzük a vésőgép hegyét a falrés a kívánt csempe alá, és indítsuk el gépünket úgy, hogy a vésőhegy teljesen a csempe mögé süllyedjen. Ezután óvatosan húzza maga felé a vésőgépet. Ezzel a Csempe járólap bontásmozdulattal a csempe teljesen elválik a faltól.
Csempe járólap bontás
5.Csemperagasztó levésése
  • Az összes csempe lebontása után távolítsuk el a csempe ragasztót a falról amennyire csak lehetséges. Ez elég hosszadalmas és unalmas feladatt, amit kalapáccsal laposvésővel lehet eltávolítani. Régi burkolatok bontása után új burkolólapokat kell elhelyezni. Ezért egy sima felületet kell kiképeznünk vakolatjavítással. A maradék por eltávolításához porszívót használjunk, és ha biztosak vagyunk benne, hogy nincsenek éles élek a felületen, porszívózzuk át a fal felületet is.
6.Válasszunk új lapokat
  • A fal felület kiegyenlítése után a fal alkalmassá válik az új csempék fogadására. Ha még nem döntöttük el, milyen burkolólapot fogjuk felrakni, tájékozódjunk először. Válasszunk minőségi lapokat, ha a pénztárcánk megengedi.

Burkolat csempe járólap bontás