Falbontás Budapest és környékén

Az épület falának lebontása, falbontás.Hívj:+36 20 372 8891
Árajánlatkérés
Falbontás árak…
Építési törmelék elszállítása…

Falbontás

Ha el szeretne távolítani egy falat, és Falbontás megszeretné, változtatni a ház elrendezését, sőt szeretné felújítani a lakását, akkor csak annyit kell tennie, hogy a munkát bízza ránk, hogy a lehető legrövidebb idő alatt elvégezhessük a munkát. Falbontás. Csak hívjon, hogy épület rekonstrukcióját és átalakítását elvégezzük.

Faltípus falbontás

Falbontás  tégla fal

Teherbírás szempontjából, kétféle faltípust különböztetünk meg egy épületben. Az első kategória a teherhordó falak, a második kategória a nem teherhordó (válaszfalak) falak.
A teherhordó falazat fontos szerepet tölt be az épületben, jól bírja a födém, tető vagy az emeletek súlyát. Az épület szerkezeti súlyát a teherhordó falakon keresztül kerül az épület alapjába. Az épület összes külső fala és a belső falak egy része teherbíró és ezek szakszerűtlen bontása komoly károkat okozhat az épületben. Viszont a nem teherhordó falak (válaszfalak) nem játszanak jelentős szerepet a szerkezet stabilitásában. Ezeket a válaszfalakat térelválasztásra használják a belső tér vagy a lépcsők elválasztására. A teherhordó falaktól eltérően ezek a falak könnyen bonthatók és engedélyt nem igényelnek. Ha teherhordó falakat akarunk lebontani, feltétlenül tartsuk be a bontási szabályokat, illetve szerezzük be a szükséges engedélyeket. Mielőtt bármilyen falat lebontana, először ellenőrizze a körülményeket.

Válaszfalak bontása

Falvágás és panel falbontás Budapest
  • A belső válaszfalak bontása, amelyek nem játszanak fontos szerepet a szerkezet teherhordás – teherátadásban, a bontási módszer teljesen más. A födém és a tető súlya nem terheli ezeket a falakat, és a válaszfal lebontásával nem kerül plusz tehernyomás az épületre. A válaszfalakat hagyományos módszerekkel egy vagy két órán belül le lehet bontani olyan kéziszerszámokkal, mint a kalapácsok és vésők. Válaszfalak bontásánál alátámasztást – kiváltást nem kell alkalmazni, viszont a bontást minden esetben fentről lefelé haladva kell elvégezni állványzatról vagy létráról. Manapság a tégla válaszfalakon kívül ytong, gipszkarton, üvegtégla válaszfalak a legelterjedtebbek. A válaszfalak eltávolításával a belső tér nagyobb és világosabb lesz, mint korábban. A teherhordó falaktól eltérően, amelyek bontásához szakértői engedély szükséges, a nem teherbíró bontás sokkal könnyebb.

A teherhordó falak elbontása

Válaszfal bontás

Ezeknek a teherhordó falaknak a lebontása sokkal nehezebb, mint a válaszfalak bontása. Az alsó emeletek teherhordó falai sokkal nagyobb súlyt viselnek  mint a felső teherhordó falak.  E falak lebontása előtt meg kell oldani egy kiváltó alátámasztást az épület terhelésének átvitelére. Az alátámasztáshoz általában vízszintes gerendákat, függőleges oszlop alátámasztást használnak

Az épület belső falának bontása biztonságosan
Falbontás menete

A falak szakszerűtlen lebontása a födém vagy tetőszerkezet beomlásához vagy az épület súlyos károsodásához vezethet. Annak érdekében, hogy ez ne történhessen meg és sikeres legyen a falbontás az előírásokat, szabályokat be kell tartani. A teherhordó fal (főfal) fontos szerepet játszik az épületben, és jól bírja a födém és a tető súlyát. A válaszfalak a teherhordó falakkal ellentétben könnyen lebonthatók.  A teherhordó főfalak lebontása előtt meg kell oldani a kiváltást az épület terhelésének átvitelére. A belső falak bontása esetében, amelyek nem játszanak fontos szerepet a teherátvitelben, a bontási módszer teljesen más egyszerűbb és gyorsabb. A teherhordó falak bontásához szakértői engedély szükséges, a nem teherbíró falak bontásához nem kell.

A falak és vezetékek bontása
 Falbontás és csempe leverés. Parketta felszedés

A nem teherhordó falak, például a gipsz válaszfalak bontása sokkal könnyebb, mint a fő falak bontása. Viszont vegyük figyelembe, hogy ezekre a falakra sok berendezési tárgyakat szerelnek fel. A bontás során a villanykábelek, fali vezetékek, meleg és hideg vízcsövek sok gondot okozhatnak. Ezért a villanyvezetékeket és a vízvezetékeket a bontás megkezdése előtt szüntessük meg. A bontandó falakban víz- és villamosvezetékek levágása az egyik legfontosabb dolog, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni!Bontás árak

Falbontás